به روزترین اخبار

ساخت وبلاگ

آکادمی ملی المپیک اعلام کرد در صورت افزایش تعطیلات، خدمات خود را به صورت از راه دور به ورزشکاران و مربیان تیم های ملی ارائه می کند.

 

به گزارش جی پلاس، در جلسه آکادمی ملی المپیک، تمامی مدیران مراکز آکادمی حضور داشتند، حاضرین در خصوص شرایط به وجود آمده پس از شیوع ویروس کرونا، همچنین شرایط کاری جدید و چگونگی ارائه خدمات از راه دور مراکز آکادمی به قهرمانان و مربیان تیم های مختلف ورزشی در صورت طولانی شدن تعطیلات به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این جلسه مقرر شد با توجه به شرایط پیش آمده و عدم حضور کاربران آکادمی در این مجموعه و چنانچه تعطیلات طولانی بشود و شرایط موجود تغییر نکند، کارشناسان مراکز مختلف آکادمی نظیر مرکز سنجش و توسعه قابلیت های جسمانی، مرکز روانشناسی ورزشی و مرکز پزشکی ورزشی، نسبت به ارائه خدمات مناسب از راه دور اقدام کند.

علاوه بر این در خصوص استفاده از فرصت پیش آمده برای افزایش تولیدات علمی کاربردی در قالب فایل های صوتی، تصویری و مکتوب تصمیمات لازم اتخاذ گردید و مقرر شد کارشناسان نسبت به این تولیدات اقدام کنند.

همچنین مقرر شد بخش توسعه ارزش های المپیک آکادمی ملی المپیک (OVEP)، کلاس های آموزشی و غیر حضوری را برای معلمان و مربیان ورزشی سراسر کشور در خصوص بحث توسعه ارزش های المپیک برگزار کند. 

لازم به ذکر است مرکز روانشناسی ورزشی آکادمی ملی المپیک، پیش از این و به صورت تلفنی نسبت به ارائه خدمات روانشناسی به ورزشکاران متقاضی، فعالیت های از راه دور خود را آغاز کرده است.

بدیهی است آکادمی نیز در چهارچوب سیاست های اعلام شده از طریق کمیته ملی المپیک و منطبق با دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدام خواهد کرد.

 

به روزترین اخبار ...
ما را در سایت به روزترین اخبار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : jam jam40 بازدید : 157 تاريخ : يکشنبه 17 فروردين 1399 ساعت: 18:52

پنهان‌ کاری دولت ترامپ در شیوع ویروس کرونا و نادیده گرفتن گزارش ها باعث شده که اکنون این کشور شاهد آمار بالای مبتلایان و قربانیان باشد.

کرونا در آمریکا: هزاران نفر قربانی سیاست پنهانکاری و انکار

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، واشنگتن پست در گزارشی نوشت در آن زمان که دونالد ترامپ خود را رئیس جمهور وقت جنگ اعلام کرد - و کرونا را دشمن نامید - آمریکا شاهد این بود که مردم این کشور بیش از جنگ های کره، ویتنام، افغانستان و عراق جان خود را از دست می دهند..

این کشور مجموعه ای از اقدامات زمان جنگ را که هرگز در تاریخ آمریکا بکار گرفته نشده است اتخاذ کرده است - ممنوعیت ورود مسافران از دو قاره، تبدیل تجارت به یک صنعت تقریبا متوقف شده، تبدیل تولید تجهیزات پزشکی به اصلی ترین فوریت و خانه نشین کردن 230 میلیون آمریکایی. همه اینها تلاش برای زنده ماندن از حمله توسط یک دشمن نادیده است.

علیرغم این اقدامات و سایر اقدامات جدی، ایالات متحده احتمالا به عنوان کشوری که ظاهرا برای جنگ با یک ویروس همه گیر کاملا آماده بود، توسط کروناویروس سقوط می کند، و با تلفات سنگین تری از هر کشور دیگری روبرو می شود.

لازم نبود چنین اتفاقی بیفتد. آمریکا اگرچه کاملا آماده نشده بود، اما از تخصص، منابع، برنامه ها و تجربیات اپیدمیولوژیک بیشتری نسبت به ده ها کشور برخوردار بود که در نهایت در نجات آن از ویروس بسیار بهتر عمل می کردند.

این شکست باعث پژواک همان دوره منتهی به 11 سپتامبر می شود: زنگ هشدارهایی از جمله در بالاترین سطوح دولت به صدا در آمد، اما رئیس جمهور آنها را نادیده گرفت تا اینکه دشمن در حال حاضر ضربه اش را زد.

دولت ترامپ در تاریخ 3 ژانویه نخستین هشدار رسمی خود را از شیوع کروناویروس در چین دریافت کرد. طی چند روز، آژانس های جاسوسی ایالات متحده با اعلام هشدار درباره کروناویروس- اولین مورد در میان بسیاری موارد - جدی بودن تهدید آن را به ترامپ خبر دادند.

سازمان‌ های اطلاعاتی در این گزارش‌ ها ماهیت و شیوع جهانی ویروس و اقدام چین در کمتر نشان دادن شیوع و شدت آن و همچنین نیاز احتمالی اقدامات دولت برای مهار آن را به تصویر کشیدند. اما در مقابل ترامپ تصمیم گرفت که این گزارش‌ ها را نادیده بگیرد و یا جدی بودن آنها را مطرح نکند. 

یکی از مقاماتی که با واشنگتن پست صحبت کرده، گفته است: «شاید دونالد ترامپ چنین انتظاری نداشت، اما بسیاری از افراد دیگر در دولت بودند که چنین انتظاری داشتند. آنها فقط نتوانستند او را به انجام کاری در این زمینه وادار کنند. سیستم چشمک قرمز می‌ زد.»

چنین اشاره‌ ای نشان می‌ دهد که از نظر دستگاه‌ های اطلاعاتی آمریکا، اوضاع حتی از ماه ژانویه هم در حالت بحرانی بوده است و نیازمند توجه این کشور برای اتخاذ تدابیر جدی؛ در حالی که در همان هفته‌ ها، ترامپ و مقامات دولت او احتمالی برای چنین گستردگی قائل نبودند. 

کارکنان کاخ سفید هم جواب سر بالا می دادند و مردم را به اظهارات سخنگوی کاخ سفید در این زمینه حواله دادند که در آن به تحسین از اقدامات دونالد ترامپ می‌ پردازد: «رئیس جمهور ترامپ اقداماتی تاریخی و تهاجمی را برای محافظت از سلامتی، ثروت و ایمنی مردم آمریکا اتخاذ کرده است، در حالی که رسانه‌ ها و دموکرات‌ ها تصمیم گرفتند فقط روی سیاست‌ های احمقانه یک استیضاح شرم‌ آور تمرکز کنند.»

یک منبع آگاه به واشنگتن پست گفته است که در ماه ژانویه و فوریه، گزارش‌ های مربوط به تهدید ناشی از ویروس کرونا با کمیته‌ های اطلاعاتی کنگره نیز در میان گذاشته شده است. 

این منبع آگاه گفته است که گزارش‌ های اطلاعاتی پیش‌ بینی نکرده‌ اند که چه زمانی ویروس، آمریکا را از خود متاثر خواهد کرد و یا چه اقداماتی در پاسخ به چنین تهدیداتی باید اتخاذ شود. اما در این گزارش‌ ها شیوع ویروس در چین و سپس سایر کشورها بررسی شده و هشدار داده شده است که مقامات چینی در پی به حداقل رساندن تبعات این «ضربه» هستند.

دستیارهای ترامپ در داخل دولت بیهوده سعی کردند او را نسبت به جدی بودن ویروس متقاعد کنند. دو مقام بلندپایه دولت گفته‌ اند وزیر بهداشت و خدمات انسانی تا 18 ژانویه قادر به گفت‌ و گو با ترامپ درخصوص ویروس کرونا نبودند، زمانی که او در این خصوص صحبت کرده و هنگام طرح مسائلی در خصوص ویروس کرونا، ترامپ صحبت او را قطع کرد تا بپرسد فروش محصولات سیگار‌های الکترونیکی چه زمانی از سر گرفته می‌ شود. 

در اواخر ماه ژانویه، در تلاش برای متقاعد کردن افراد بلندپایه دولتی در خصوص اهمیت رصد کردن وضعیت گسترش ویروس کرونا، دستیاران ترامپ با مسئول دفتر ترامپ «میک مالوینی» ملاقات کردند. دو تن از مقامات کاخ سفید تاکید کرده بودند که اگر کاخ سفید با جدیت با موضوع ویروس برخورد نکند، این موضوع برای ماه‌ ها در راس مسائل باقی خواهد ماند و ترامپ در خطر از دست دادن انتخاب مجدد خواهد بود.

مالوینی پس از آن جلسات منظمی را برگزار کرد، هرچند مقامات به واشنگتن پست گفتند که ترامپ موضوع ویروس کرونا را جدی نمی‌ گرفت زیرا فکر نمی‌ کرد که کرونا به طور گسترده در ایالات متحده منتشر شده باشد.

به نظر می‌ رسد که رئیس جمهوری آمریکا تهدید ویروس را با توجه به اطلاعاتی که توسط رئیس‌ جمهور چین مطرح می‌ شد، جدی نمی‌ گرفت. دولت چین، طی هفته‌ های اول پس از شیوع این ویروس در چین، دائما سعی در مخفی کردن تاثیرات و گسترش آن در کشور داشت. 

این موضوع باعث گمراهی و سردرگمی در خصوص ارزیابی تاثیرات این ویروس و اتخاذ تصمیمات جدی توسط کشورهای دیگر برای جلوگیری از گسترش آن بود. بسیاری هم اکنون چین را به دلیل رفتار و سیاست‌ های هفته‌ های اول پس از انتشار ویروس کرونا در این کشور، مورد انتقاد قرار می‌ دهند. 

حتی پس از اصرار برخی از مشاورانش مبنی بر اینکه چین داده‌ های نادرستی در مورد عفونت و میزان مرگ و میر بیماری ارائه می‌ دهد، ترامپ رسما در اواخر ژانویه از چین در مورد ویروس کرونا تمجید کرد. در جلسه ماه فوریه، ترامپ اظهار داشت که اگر او فشار بیشتری به رئیس‌ جمهور چین وارد کند، پکن کمتر احتمال دارد که چگونگی برخورد با این شیوع را به اشتراک بگذارد.

با این وجود ، 70 روز از زمان آن ابلاغیه اولیه به ترامپ گذشت تا او بالاخره آن را به عنوان یک تهدید دور و به خوبی تحت کنترل اعلام کرد. اما این ویروس به عنوان یک نیروی کشنده عمل کرد که ده ها هزار نفر از شهروندان را می کشد.

ادعاهای بی اساس ترامپ در آن هفته ها، از جمله ادعای وی مبنی بر از بین رفتن ویروس «به طرز معجزه آسایی»، موجب سردرگمی مردم شده و با پیام های فوری کارشناسان بهداشت عمومی مغایرت داشت.

رفتار و سخنان رئیس جمهور صرفا یک لایه قابل مشاهده در بالاترین سطوح از عمیق ترین اختلال در عملکرد دولت بود.

مهمترین نتیجه این گمراهی، شکست تلاش ها برای ساخت کیت های آزمایش های تشخیصی است که می توانست به صورت انبوه در سراسر ایالات متحده تولید و توزیع شود.

سایر نارسایی های موجود در سیستم هم نتیجه این بی توجهی ترامپ به گزارش های آژانس های اطلاعاتی است.

هرگز نمی توان معلوم کرد که با پاسخی منسجم تر، فوری و مؤثرتر، می شد از هزاران مورد مرگ و میر، یا میلیون ها مورد ابتلا جلوگیری به عمل اورد. اما حتی در حال حاضر ، نشانه های بسیاری وجود دارد مبنی بر اینکه مدیریت بحران توسط دولت ترامپ عواقب بالقوه مخربی داشته است.

حتی پایگاه طرفدار رئیس جمهور نیز مقابله با این واقعیت را آغاز کرده است. در اواسط ماه مارس ، هنگامی که ترامپ دوباره خود را رئیس جمهور وقت جنگ معرفی می کرد و به طرز موقت از مردم می خواست برای کمک به کند شدن شیوع ویروس کمک کنند، رهبران جمهوری خواهان در حال جمع آوری داده های یک نظرسنجی آشکار بودند که نشان می داد ترامپ حامیان خود را وارد احساس دروغین امنیت در این کشور می کند که یک تهدید کشنده است.

این نظرسنجی نشان داد جمهوری خواهان بیش از دموکرات ها تحت تاثیر تصویر کشنده ترامپ از ویروس و پوشش نسبتا شرم آور اخبار در فاکس نیوز و دیگر شبکه های محافظه کار قرار گرفته اند. 

اما رئیس جمهور به ناگاه تغییر موضع داد. اکنون ترامپ از افزایش یک‌ باره شمار قربانیان می‌ گوید.

شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا به بیش از 311 هزار نفر رسیده است. شمار قربانیان کرونا در آمریکا از مرز 8400 نفر عبور کرده است.

در چنین شرایطی ترامپ از ایام سخت و وحشتناک سخن می‌ گوید. او گفته  است: «ما به روزهایی نزدیک می‌ شویم که بسیار وحشتناک خواهند بود.»

او در کنفرانس مطبوعاتی خود در کاخ سفید خطاب به خبرنگاران و مردم آمریکا گفت: «این روزها قربانیان زیادی بر جای خواهند نهاد.»

ترامپ در سخنرانی خود گفت: «ما شاید هرگز چنین اعداد و آماری را تجربه نکرده باشیم. شاید در دوره جنگ‌ ها این تعداد قربانی داده باشیم، در جریان جنگ جهانی اول یا جنگ جهانی دوم.»

رئیس جمهور آمریکا گفته است که دو هفته آینده اوضاع به‌ شدت رو به وخامت خواهد نهاد. این در حالی است که اوضاع در برخی از نقاط آمریکا و از جمله در ایالت نیویورک بسیار وخیم و بحرانی گزارش شده است.

روزانه 2600 قربانی؟

کارشناسان در آمریکا پیش بینی کرده‌ اند که شمار قربانیان کرونا در این کشور طی 10 روز آینده افزایش زیادی خواهد داشت. افزایش شمار قربانیان کرونا در آمریکا به‌ رغم پیش بینی و اجرای محدودیت‌ های ناظر بر تردد در این کشور روی خواهد داد.

«دبورا بریکس» مشاور ترامپ در بخش مبارزه با کرونا در ارزیابی خود از مرگ روزانه 2600 نفر در آمریکا تا اواسط ماه آوریل خبر داده است.

بر اساس ارزیابی دانشگاه واشنگتن، شمار قربانیان کرونا در آمریکا تا پایان ماه آوریل به 70 هزار نفر خواهد رسید.

کارشناسان موسسه «معیارهای تندرستی و ارزیابی بیماری‌ ها» در دانشگاه واشنگتن در سیاتل پیش بینی کرده‌ اند که تعداد قربانیان کرونا در آمریکا تا ماه ژوئن به 90 هزار نفر افزایش یافته و در آن حد تثبیت شود.

اوضاع در ایالت نیویورک وخیم‌ تر از سایر نقاط آمریکا گزارش شده است. تاکنون 113 هزار نفر تنها در این ایالت مبتلا به کرونا شده‌ اند و 3600 نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌ اند.

«اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک گفته است که مسئولان این ایالت خود را برای نقطه اوج شیوع بیماری کرونا آماده می‌ کنند.

همه اینها را مدیون ترامپ هستیم!

کرونا در آمریکا: هزاران نفر قربانی سیاست پنهانکاری و انکار

 
    به روزترین اخبار ...
    ما را در سایت به روزترین اخبار دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : jam jam40 بازدید : 146 تاريخ : يکشنبه 17 فروردين 1399 ساعت: 18:51

    برخلاف تیم های اروپایی که میلیون ها دلار به خاطر تعطیلی مسابقات ضرر کرده اند، در ایران تیم ها به خاطر رعایت نشدن قوانین بین المللی ضرر چندان هنگفتی را متحمل نشده اند.

    به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ بیش از دو ماه از شیوع بیماری کرونا در جهان می گذرد و همه گیری این ویروس تمامی مسابقات ورزشی را تحت تاثیر خود قرار داده است. تعویق یک ساله المپیک توکیو و یورو ۲۰۲۰ تنها بخشی از تاثیر این ویروس بر دنیای ورزش است ، تعویقی که باعث شده برگزار کنندگان این بازی ها با ضرر های مالی هنگفتی مواجه شوند . تعلیق لیگ های فوتبال جهان در دوماه گذشته هم باعث شده منابع درآمدی باشگاه های فوتبال از جمله حق پخش تلویزیونی و بلیت فروشی که به برگزاری لیگ وابسته بود با کاهش چشم گیری مواجه شود و حتی سهام باشگاه ها هم با سقوط مواجه و آینده‌ مالی آن ها را هم به خطر بیندازد‌.

    این ضرر هنگفت اقتصادی باعث شده باشگاه های فوتبال سعی کنند با مذاکره با بازیکنان و کاهش دستمزد آن ها بخشی از این ضرر اقتصادی را جبران کنند . همچنین بازیکنان بارسلونا پذیرفتند دستمزهای خود را تا مبلغ بسیار زیادی کاهش دهند.

    همچنین رسانه های ایتالیایی مدعی شدند تمام تیم های حاضر در سری آ ایتالیا ۳۰ درصد قرارداد بازیکنان خود را کاهش دادند. این کاهش فقط کریستیانو رونالدو فوق ستاره دنیای فوتبال را با ضرر ۱۶۸ میلیاردی مواجه کرد.

    *فوتبال ایران از زیان های مالی کرونا در امان ماند!

    سال هاست که فوتبال ایران درآمد چندانی از طریق اقتصاد ورزش ندارد چرا که مهمترین منبع درآمدزایی یعنی حق پخش تلویزیونی که حدود 70 درصد از این درآمدها را به خود اختصاص می دهد، در ایران در اختیار صداوسیما قرار دارد و به فوتبال تعلق نمی گیرد.

    تنها منابع درآمدزایی تیم ها از طریق تبلیغات محیطی است که مبلغ چندان زیادی محسوب نمی شود و فقط استقلال و پرسپولیس به واسطه هواداران میلیونی خود توانستند از طریق برخی سامانه های تلفنی درآمد اندکی را داشته باشند.

    *تعطیلی بدون تاریخ مسابقات فوتبال

    یکی دیگر از دغدغه های اهالی فوتبال نامشخص بودن تعطیلات است. این تصمیم برای جلوگیری از تماس افراد با یکدیگر و به خاطر شیوع کرونا اتخاذ شد اما تعطیلات چند هفته ای در ایران به چند ماه رسیده است و بازه آن هنوز مشخص نیست.

    در حالی که اعلام شده لیگ برتر از ابتدای اردیبهشت شروع خواهد شد، اظهارات مسئولان حاکی از درست نبودن این تاریخ است چرا که کرونا هنوز قربانی می گیرد ولی باز هم تاریخ جدیدی اعلام نشده و چه بسا مسابقات به طور کلی لغو شود.

    رضاییان: فوتبال درآمدی نداشت که با کرونا صفر شود!

    مسعود رضاییان، مدیرعامل سابق فولاد خوزستان، ملوان و نفت مسجد سلیمان در گفت و گو با سرویس ورزشی جی پلاس؛ درباره میزان ضربه اقتصادی کرونا به تیم های فوتبال می گوید: در این زمینه های اقتصادی شوک زیادی به ما وارد نمی شود. از نظر اقتصاد کلان، ما نفت را با قیمت اندکی می فروختیم تا دلار آن را به دست بیاوریم و در مواقعی پول تمام شده آن هم در نمی آمد.

    *دولت مجبور است به استقلال و پرسپولیس کمک کند

    مدیرعامل سابق فولاد خوزستان تاکید کرد: فوتبال تا قبل از این درآمد خاصی نداشت که اکنون به صفر برسد. استقلال و پرسپولیس دو تیم پرطرفدار دولتی هستند که از این پس هم دولت به آن ها پول می دهد چرا که نمی تواند مقابل هواداران میلیونی آن بایستد.

    *تیم های صنعتی بی پول نمی مانند

    وی درباره اینکه آیا سایر تیم های صنعتی با شیوع کرونا قادر به دریافت بودجه خواهند بود خاطرنشان کرد: تیم های صنعتی هم از طریق شرکت های بالادستی هزینه های خود را تامین می کنند. در این بین فقط تیم های واقعا خصوصی متضرر می شوند که فکر نمی کنم با کسب و کاری که این بخش ها دارند، اتفاق بدی بیفتد. با شناختی که از تجارت مالک تراکتور دارم، تامین میلیارد تومان ها برای تراکتور مبلغ بسیار ناچیزی است.

    *کل هزینه فوتبال در برابر اقتصاد شرکت های صنعتی ناچیز و قابل اغماض است

    رضاییان یادآور شد: من یک مدیر صنعتی هستم و شناخت کاملی از اقتصاد ایران دارم. کل هزینه فوتبال در برابر اقتصاد شرکت های صنعتی و خودروسازها بسیار ناچیز و قابل اغماض است. در حال حاضر و با قیمتی که هر بشکه نفت دارد، باز هم تامین بودجه شرکت های نفتی کار آسانی است.

    *در تابستان مسابقات مهمی نداریم

    رضاییان درباره سرنوشت فوتبال با وجود شیوع کرونا و ادامه این بحران در اقصی نقاط جهان گفت: وقتی می گفتیم لیگ را تا اردیبهشت ماه تمام کنیم، به خاطر در پیش بودن مسابقات ملی بود اما در این فصل هیچ رویداد فوتبالی مهمی در تابستان نداریم. اگر لیگ را تا آخر اردیبهشت هم تمام نکنیم، اتفاقی نمی افتد.

    *نمی توان با جان انسان ها بازی کرد

    وی خاطرنشان کرد: الان همه رویدادها از جمله فوتبال در پرده ابهام قرار دارد.  نمی توان در چنین شرایط با جان انسان ها بازی کرد. چیزی عزیزتر از این موضوع نیست.

    *تیم ها بیش از 40 روز استراحت کردند

    این عضو هیات مدیره صنعت نفت آبادان خاطرنشان کرد: اگر لیگ برتر از 15 اردیبهشت هم آغاز شود، هیچی تیمی آمادگی لازم را نخواهد داشت. همه تیم ها بالای 40 روز استراحت مطلق داشتند و از خانه بیرون نرفتند. کسی به خوبی تمرین نکرده است. از سوی دیگر کرونا همچنان قربانی می گیرد و تضمینی برای رفت و آمد مردم وجود ندارد. در این شرایط نمی توان به ادامه فوتبال فکر کرد.

    *نمی توان درباره قهرمان و سقوط کننده ها حکم صادر کرد

    رضاییان همچنین افزود: برخی دنبال نیمه تمام اعلام شدن لیگ و تعیین تیم های قهرمانی و سقوط کرده هستند اما این موضوع به راحتی حل نمی شود. چه کسی می تواند بگوید پیکان و شاهین باید سقوط کنند؟ شاهین از 5 بازی 9 امتیاز گرفته با ادامه این روند در رده هشتم قرار می گیرد.

     

    گزارش جی چلاس از شیوع کرونا و تعطیلی مسابقات ورزشی؛

    به روزترین اخبار ...
    ما را در سایت به روزترین اخبار دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : jam jam40 بازدید : 162 تاريخ : يکشنبه 17 فروردين 1399 ساعت: 18:51

    مصباحی مقدم معتقد است عقلای دو جریان باید دورهم جمع شوند و در همین راستا خبر از جلسات ویژه شمخانی دبیر شواری عالی امنیت ملی با چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب می دهد.

    نگاه رهبر انقلاب این نیست که رئیس جمهور باید استیضاح شود یا استعفا بدهد

    به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: سخنگوی جامعه روحانیت مبارز می گوید: نگاه رهبری معظم انقلاب هم این نیست که دولت باید برود و رئیس جمهور باید استیضاح شود یا استعفا بدهد. نگاه رهبری این است که رئیس جمهور باید تا روز آخر بایستد و کار خودش را انجام دهد.

    معتقد به تغییر ساختار سیاسی است، تغییری که در نتیجه آن نقش احزاب پررنگ تر و جدی تر شود، احزابی که هم کادرسازی کنند، هم نماینده و رئیس جمهور انتخاب کنند هم برنامه بلندمدت داشته باشند هم مسئولیت بپذیرند، احزابی که به دنبال مصالح و منافع ملی باشند نه هوا و هوس لیدرهای خود. این ها را حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم می گوید، روحانی اصولگرا که سابقه چندین دوره حضور در پارلمان را دارد و تاکید می کند مردم اگر نارضایی دارند از بخش انتخابی حاکمیت است نه انتصابی. 

    مصباحی مقدم معتقد است عقلای دو جریان باید دورهم جمع شوند و در همین راستا خبر از جلسات ویژه شمخانی دبیر شواری عالی امنیت ملی با چهره های شاخص اصولگرا و اصلاح طلب می دهد.از او می خواهیم نوع مناسبات مجلس آینده با دولت را پیش بینی کند که در پاسخ می گوید« مجلس یازدهم شبیه مجلس هفتم است نه نهم و با دولت تعامل خواهد کرد.»

    آنچه می خوانید، مشروح گفتگوی خبرآنلاین با غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز است؛

    ******

     

    آقای مصباحی مقدم! بعد از ۴۰ سال از عمر انقلاب فکر می کنید نظام و حاکمیت از کدام ناحیه آسیب پذیر است و نیازمند تغییر روش و حتی ساختار است؟

    مهم این است که درکشور یک اصلاح ساختار از نظر سیاسی رخ دهد. اصلاح ساختار براین مبنا که مثلا ما به جای یک مجلس دو مجلس داشته باشیم و یا شاهد تغییری در ساختار مدیریتی کشور باشیم، به این معنا که مثلا به جای ریاست جمهوری نخست وزیری داشته باشیم که توسط پارلمان تعیین شود و از طرفی پارلمان بتواند نخست وزیر را انتخاب کند و از طرف دیگر بتواند او را استیضاح و برکنار کند و انتخاب مجددی برای نخست وزیری داشته باشد. 

    باید تغییری در ساختار سیاسی صورت گیرد

    این کار در جمهوری اسلامی شدنی است؟

    با اصلاح قانون اساسی شدنی است. البته معتقدم اگر بنا شد نظام پارلمانی اولویت پیدا کند باید تغییری در ساختار سیاسی شکل بگیرد و آن شکل گیری احزاب است. ما الان شاهد تعدد بسیار زیاد احزاب هستیم اما هیچ کدام از آنها به معنای واقعی کلمه حزب نیستند؛ احزابی که مردم را نمایندگی کنند و مردم خواسته های خودشان را از طریق ورود به فعالیت های احزاب و شکل گیری احزاب دنبال کنند. اگر نظام پارلمانی مبتنی بر احزاب شکل بگیرد خیلی از هزینه هایی که ما الان می پردازیم کاهش پیدا خواهد کرد. 

    ضعف در مدیریت کشور ناشی از نبود احزاب توانا و پرقدرت است

    براین اعتقاد هستید که نوع عملکرد احزاب و جریانات سیاسی بیشتر به اعتمادزدایی منجر شده است تا اعتماد زایی؟

    من چون اعتقاد ندارم که الان حزبی وجود دارد، می توانم مساله را به این شکل بگویم که ما جریانات سیاسی یا جبهه های سیاسی داریم که گاهی بر شکل گیری مدیریت کشور اثرگذارند اما تاثیرشان هم آنچنان نیست که مسئولیت پذیر باشند، چون حزب نداریم. از این جهت مردم از مدیریت اجرایی کشور نارضایتی دارند. مردم از رهبری، امنیت ملی و قدرت نظامی ما نارضایتی ندارند. این ها دستاورد رهبری پرقدرت نظام جمهوری اسلامی است. آنچه که مردم را ناراضی کرده است عملکرد مدیریت اجرایی چه در بخش اقتصاد، چه در بخش مسائل اجتماعی، چه در بخش مسائل فرهنگی و چه در سیاست داخلی است. این هاست که مردم را ناراضی کرده است. این معلول این است که ما نه یک مجلس منسجم داریم و نه یک دولت پرقدرت منسجم. نبود این دو از ضعف ما در ساختار مدیریت کشور حکایت دارد که ناشی از نبود احزاب توانا و پرقدرتی است که مردم را نمایندگی کنند. اگر احزاب مردم را نمایندگی کنند مردم حرف هایشان را در حزب می زنند و اعتراضات شان را در حزب بیان می کنند نه اینکه این اعتراضات کف جامعه بیاید. 

    چون فاقد حزب هستیم، ناکارآمدیم

    پس شما اعتقاد دارید که اعتراضات و نارضایتی های مردم از بخش انتخابی حکومت است و نه انتصابی ...

    دقیقا. ما چون فاقد احزاب هستیم ناکارآمدیم. اگر احزاب قوی داشتیم کارآمدی مان بالا می رفت. استدلال من این است که احزاب که در دنیا جایگاه روشنی دارند کادر می سازند و برای آینده کشور– یک یا دو دوره -برنامه ارائه می کنند. وقتی برنامه ارائه می کنند مردم به برنامه های آنها رای می دهند و احزاب برنامه های خود را به اجرا درمی آورند.اگر ناراضی بودند بعدا به حزب دیگری اعتماد می کنند که برنامه های بهتری را ارائه کند یا در اجرا تواناتر باشد.احزاب چون کادر می سازندپیشاپیش می توانند رئیس جمهور را انتخاب کنند او را در سایه نگه دارند و برای دور آینده معرفی کنند. این نه تنها در ارتباط با رئیس جمهور بلکه در ارتباط با هیات همراه او، وزیران و مدیران اوست که به صورت حساب شده بر روی آنها کار می شود تا برای دور بعد آماده شوند.

    در ارتباط با مجلس هم همین است. مجلس ما ۲۹۰ نماینده دارد؛این نمایندگان ما ۲۹۰ نفر تک آدم هستند نه ۲۹۰ نفر همکار، هماهنگ، همفکر، هم اراده و تربیت شده. چون چنین چیزی وجود ندارد ما دچار آفت و روزمرگی هستیم و نگاه ها، نگاه های باری به هرجهت است.اگر ساختار حزبی داشتیم نگاه ها بلند مدت و زیربنایی می شد نه حل مشکلات روزمره. نگاه رهبری که سیاست ها را تدوین می کنند به مجمع تشخیص مصلحت می فرستند مشورت و ابلاغ می کنند بلندمدت است. به سیاست های کلی نظام نگاه کنید، همه آنها بلندمدت است. رهبری الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت را برای ۵۰ سال آینده معرفی می کنند. این نگاه بسیار بلندمدت است. 

    احزاب نباید هوا و هوس لیدرهای خود را دنبال کنند

    اگر نگاه کنید ۷۰ – ۸۰ درصد نمایندگان مجلسی که شکل گرفته در دوره بعدی حضور ندارند. این یعنی مردم به آنها اعتماد نکرده اند که آنها را برای دور بعد انتخاب کنند. چون انتخاب درست نبوده و اتفاقی که رخ داده پخته نبوده است. این اشکال عمده و اساسی است که در ساختار نظام سیاسی کشور وجود دارد. اما اگر احزابی قوی، قدرتمند، مدیریت شده و هماهنگ روی کار بیایند و کادر تربیت کنند،این احزاب مسئولیت پذیرند و مسئولیت هر دوره ای را که مجلس توسط آنها اکثریت پیدا کرده باشد را به عهده می گیرند و می توانند کشور را درست مدیریت کنند. احزاب باید در چارچوب قانون اساسی و سیاست های ابلاغی رهبری شکل بگیرند، نه احزابی که هواها و هوس های لیدرهای خود را دنبال کنند.

    نگاه احزاب باید به منافع ملی و مصالح ملی باشد،نه اینکه به غرب و شرق باشد؛نباید دنبال وابستگی کشور به بیگانگان باشند.بنابراین ما باید تعریف مجددی از حزب داشته باشیم که حتما با تعاریف دنیا فرق می کند. این احزاب باید احزابی باشند که اصول و مبانی نظام جمهوری اسلامی را قبول کرده باشند و بر اساس این اصول خط و مشی مرامنامه و اساسنامه خود را شکل دهند. اگر چنین احزابی وجود داشته باشد حتما از وضعیت فعلی کشور موفق تر اداره می شود. 

    دریک سال اخیر شاهد بروز برخی اعتراضات بودیم، اعتراضاتی که بافت معیشتی و اقتصادی داشتند اما منفک از اعتراضات سیاسی هم نبودند؟ پیام این اعتراضات در دهه چهارم انقلاب از نگاه شما چیست؟

    عمده پیام اعتراضات پیام های مربوط به شرایط اقتصادی مردم است،هرچند که ممکن است پاره ای از محتوای سیاسی هم درآنها وجود داشته باشد.همه نظرسنجی هایی که در دهه اخیر از افکار عمومی صورت گرفته از این حکایت دارد که مهمترین مشکلات مورد نظر مردم مشکلات معیشتی، مشکل بیکاری جوانان، خصوصا جوانان تحصیل کرده , مشکل تورم است؛ خصوصا در مواردی که جهش تورمی صورت می گیرد و افزایش نرخ ارز را به دنبال دارد که اثر روانی بر روی همه کالاها و خدمات منعکس می شود. همچنین مشکل بی ثباتی در قیمت ها، در اوضاع اقتصادی و قوانین و مقررات است.

    این ها بسیار بر افکار عمومی اثرگذار است. اما اینکه اثر سیاسی هم دارد، خودش را در واکنش مردم در انتخابات نشان می دهد. یعنی اگر ببینند مدیریت اجرایی و سیاسی کشور ناتوانی هایی دارد خودش را در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نشان می دهد. اما چون از انتخابات ریاست جمهوری فاصله گرفته ایم در انتخابات مجلس شورای اسلامی خودش را نشان داد. 

    در صحبت های خودتان از تغییر ساختار سیاسی صحبت کردید. آیا بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب نباید عقلای جریانات سیاسی چپ و راست کنار هم جمع شوند و برای بازسازی افکار عمومی یا نظام ساختاری چاره اندیشی کنند؟

    بسیار خوب است که چنین اتفاقی بیفتد. البته این را بگویم که آقای شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی قبل از ماجرای شیوع ویروس کرونا جلساتی را دو هفته یکبار برگزار می کردند و از دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب برای تحلیل اتفاقاتی مثل اعتراضات مردم بعد از افزایش قیمت بنزین دعوت می کردند که جلسات خوبی بود. 

    در جلسات چه مباحثی مطرح می شد و چه کسانی در آن حضور داشتند؟

    اگر دنبال اشخاص هستید مفصل است. باید از خود دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بخواهید که لیست آنها را در اختیارتان قرار دهند. اما افراد شاخصی در هردو جریان سیاسی در آن حضور پیدا می کردند و دیدگاه های خود را درباره علت و عامل اعتراضات مردم را هم نسبت به سال قبل و هم نسبت سال جاری مطرح می کردند. چنین محفلی می تواند به ایده ای که شما تعقیب می کنید کمک کند.

    ناکارآمدی مجلس را نباید به پای ساختار گذاشت

    نظام سیاسی در یک سال اخیر در چند بخش مورد نقد بود. از دخالت در عملکرد مجلس از سوی نهادهای بالا دستی صحبت می شد، بعضی معتقد به برگزاری رفراندوم بودند، بعضی افراد هم مثل شما از تشکیل نظام پارلمانی صحبت کرده اند، عده ای هم معتقد به افزایش اختیارات رئیس جمهور بودند و ... . فکر نمی کنید تغییری در قانون اساسی باید صورت بگیرد که این چالش ها را یکباره حل کند؟ 

    هرکدام از مسائلی که شما مطرح کردید باید به صورت جداگانه مورد گفت و گو قرار بگیرد.این چند مطلب و سوال بود نه یک مطلب. مساله ناکارآمدی مجلس در این دوره ظهور و بروز بسیار روشنی داشت.بالتبع وقتی مجلس ناکارآمد باشد نهادهای بالادستی اشکال می گیرند و موافقت و مخالفت می کنند. این را نمی شود پای ساختار گذاشت. گاهی اوقات ساختار درست است اما به گونه ای مناصبی که به میدان آمده اند نتوانسته اند از پس تکالیفی که مردم از آنها مطالبه می کنند برآیند. این لزوما ما را به تغییر ساختار نمی رساند بلکه آنچه پدید آمده آن است که عده ای بدون آنکه مردم از آنها شناخت کافی داشته باشند بر اثر یک سری تبلیغات روی کار آمدند.

    درباره نمایندگان دوره کنونی مجلس شورای اسلامی تهران یک نظرسنجی صورت گرفت اما فقط عده ای نام دو نفر را بیان کردند.این یعنی این جورانتخابات و روی کار آمدن ها، روی کار آمدن درستی نیست.بالتبع کارکردش این خواهد شد کهمجلس در راس امور قرار نمی گیرد. مجمع تشخیص یا هیات عالی نظارت آن سیاست های رهبری را با مصوبات تطبیق می دهد و می گوید مصوبات با این سیاست ها نمی خواند، آن را اصلاح کنید. نمایندگان در می ماند که چه کار کنند. آنچه شما گفتید لزوما ما را به تغییر ساختار نمی رساند. آنچه من گفتم برای سوال قبلی شما کافی بود. ما نیازمند اصلاح ساختاریم و این اصلاح ساختار می تواند با حفظ قانون اساسی فعلی یا تغییر قانون اساسی فعلی انجام شود. آنچه مهم است مساله فقدان احزاب کارآمد است. این موضوع به دولت مجلس ناکارآمد و دولت ناکارآمد منجر می شود. 

    نه آمریکا به برجام بازخواهد گشت نه آبی از اروپایی ها گرم می شود

    آقای مصباحی مقدم! شما مهمترین چالش دولت به طور عام در سال ۹۹ را در چه حوزه ای می بینید؟ فکر می کنید از ناحیه فشارهای داخلی و معیشتی باشد یا فشار خارجی و مسائل دیپلماسی؟

    ما در ارتباط با مسائل خارجی به حداکثر فشارها رسیدیم و از آنها عبور کردیم.آمریکا همه توانی که برای فشار علیه نظام جمهوری اسلامی داشت را به کار گرفت. هیچ اهرم قدرت دیگری ندارد که بخواهد فشار جدید وارد کند. مساله کرونا هم مساله تازه ای شد. اما از انشاءالله بعد از اینکه این اپیدمی پشت سر گذاشته شود سال ۹۹ با چالش جدیدی رو به رو نیستیم چرا که به یک شرایط نسبتا با ثباتی خواهیم رسید.بنگاه های اقتصادی ما در سال ۹۸ به این نتیجه رسیدند که نه از اروپا آبی گرم می شود و نه آمریکا به برجام بازخواهد گشت. بنابراین بنا را بر این گذاشته اند که دست شان را روی زانوی خود بگیرند و بلند شوند. تجربه کرونا هم از نظر به کار گیری ظرفیت های داخلی تجربه مثبتی بود.

    ظرفیت های داخلی در این تجربه بیشتر به کار گرفته شدند و نشان داده شد که ما می توانیم روی پای خودمان بایستیم و مشکلات مان را حل کنیم. این باور بسیار ارزشمند است و اثرات مثبتی را گذاشته است. نتیجه اش هم این شده که بنا بر گزارش رئیس محترم بانک مرکزی اقتصاد ما وضعیت رو به شرایط مثبت را می گذراند، به این معنا که اقتصاد ما دارد به تدریج از شرایط رکود خارج می شود. ما در بخش پوشاک و لوازم خانگی تولید بیشتری داشتیم. صادرات ما صادرات خوبی بود. گزارش های گمرکات ما هم تا روزهای گذشته نشان می دهد که نزدیک ۴۰ میلیارد دلار صادرات کالاهای غیرنفتی داشته ایم. کمااینکه به همین اندازه واردات موارد اولیه و کالاهای واسطه و اولیه داشته ایم. این نشان دهنده یک اتفاق مبارک است که در اقتصاد ما رخ می دهد. از این جهت سال ۹۹ به نظر من سال امیدبخشی است، نرخ تورم که الان حدود ۴۰ درصد است در سال ۹۹ رو به کاهش خواهد گذاشت و شرایط تولید بهبود پیدا خواهد کرد. مهم این است که دولت، بخش خصوصی و مردم بتوانند بر روی ظرفیت های داخلی کشور کار کنند و اگر بر روی ظرفیت های داخلی بیشتر کار کنند شرایط ما بهبود هم پیدا می کند. 

    نگاه رهبری این نیست که رئیس جمهور استیضاح شود یا استعفا بدهد

    کمتر از دو ماه دیگر شاهد روی کار آمدن مجلس یازدهم هم هستیم. مجلسی که اکثریت آن را منتقدین دولت تشکیل می دهد. آیا روی کار آمدن چنین مجلسی ممکن است باعث به وجود آمدن روابط پرتنش بین دولت و مجلس شود؟

    من این را پیش بینی نمی کنم. چون کسانی که به مجلس راه پیدا کرده اند شخصیت های عاقلی هستند و می دانند که دولتی نیست که منبعث از دیدگاه آنهاست اما بالاخره این دولت، دولت مستقر است و باید با این دولت کار کرد. نگاه رهبری معظم انقلاب هم این نیست که دولت باید برود و رئیس جمهور باید استیضاح شود یا استعفا بدهد. نگاه رهبری این است که رئیس جمهور باید تا روز آخر بایستد و کار خودش را انجام دهد. اما انتظار این است که دولت بسیار فعال شود و در مدت باقی مانده زحمت بیشتری بکشد. مجلس اگر مجلس قابلی باشد می تواند دولت را به کار بکشد و این نگاه درست است. معنای این حرف کنار گذاشتن انتقادات نیست. ما انتقاد را چالش نمی دانیم. انتقاد آن گاه چالش خواهد بود که همراه با راهنمایی و ارائه طریق نباشد. من تصور می کنم که مجلس آینده به کمک دولت خواهد آمد. تجربه های قبلی ما هم این را نشان می دهد. مجلس هفتم با دولت آقای خاتمی رو به رو شد و هیچ چالش جدی با دولت نداشت  و کمک کرد که دولت بتواند شرایط اقتصادی را بهبود دهد. 

    مجلس یازدهم شبیه مجلس هفتم است نه نهم

    ممکن نیست مجلس یازدهم شبیه مجلس نهم باشد؟

    تصور می کنم به مجلس هفتم بیشتر شبیه باشد. چون نگاه سیاسی شان به مجلس هفتم خیلی شباهت دارد. کسانی که به مجلس راه پیدا کرده اند از طیفی هستند که مجلس هفتم را پوشش داده اند.

    فکر می کنید رفتارهای نماینگان در این دوره می تواند در پیروزی اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ اثرگذار باشد؟

    این برمی گردد به اینکه این رفتارها منشاء رضایت مردم واقع شود یا نه. اگر بتوانند رضایت خاطر مردم را جلب کنند حتما تاثیر گذار خواهد بود. 

    نگاه رهبر انقلاب این نیست که رئیس جمهور باید استیضاح شود یا استعفا بدهد

    به روزترین اخبار ...
    ما را در سایت به روزترین اخبار دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : jam jam40 بازدید : 159 تاريخ : يکشنبه 17 فروردين 1399 ساعت: 18:49

    مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون گفت: قرار است به کسانی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند تا پایان اردیبهشت ماه بیمه بیکاری پرداخت شود.

    به گزارش جی پلاس، مسعود بابایی در شبکه خبر درباره شرایط مشمولان دریافت بیمه بیکاری، اظهار داشت: کسانی که مشمول قانون کار باشند و کارفرما سه درصد حق بیمه بیکاری آنها را پرداخت کرده باشد، مشمول دریافت بیمه بیکاری خواهند شد.

    وی افزود: پس از آنکه کرونا شیوع یافت، سامانه‌ای طراحی کردیم تا کسانی که مشمول بیمه بیکاری می‌شوند، به جای مراجعه حضوری بتوانند به صورت غیرحضوری به سامانه بیمه بیکاری مراجعه و ثبت‌نام کنند.

    مدیرکل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این اداره کل لیست افراد مشمول را در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار می‌دهد و سازمان تأمین اجتماعی نیز بر اساس موارد مصرح در قانون، پرداختی مورد نظر را به حساب آنها واریز می‌کند.

    بابایی یادآور شد: لیست اولیه به سازمان تأمین اجتماعی ارائه شده و این سازمان ظرف کمتر از یک ماه پیامک اعلام شماره حساب را به مشمولان، ارسال و واریز به حساب آنها را آغاز خواهد کرد.

    وی تصریح کرد: صرفاً افرادی که مشمول قوانین روابط کار میان کارگر و کارفرما باشند، مشمول بیمه بیکاری می‌شوند و مشاغلی مانند کارگران ساختمانی، قالیبافان و رانندگان که قوانین بیمه‌ای آنها مشمول قوانین خاص است، نمی‌توانند بیمه بیکاری دریافت کنند.

    این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر متقاضیان مشمول شرایط دریافت بیمه بیکاری نباشند، این وزارتخانه به آنها پیامک «عدم شمول» ارسال خواهد کرد. قرار است بازه زمانی بررسی شرایط و ارسال پیامک «اعلام شماره حساب» به این متقاضیان را به ۱۰ روز کاهش دهیم.

    بابایی تأکید کرد: افرادی که بیکار می‌شوند یک ماه فرصت دارند به سامانه بیمه بیکاری مراجعه کنند، پس از آن در صورتی که شرایط مذکور را دارا بودند، به هر فرد تا ۸۰ درصد دستمزدی که دریافت می‌کرد، واریزی‌ها انجام خواهد شد.

    وی افزود: قرار است به کسانی که به دلیل شیوع کرونا بیکار شده‌اند تا پایان اردیبهشت ماه بیمه بیکاری پرداخت شود.

    به روزترین اخبار ...
    ما را در سایت به روزترین اخبار دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : jam jam40 بازدید : 154 تاريخ : يکشنبه 17 فروردين 1399 ساعت: 18:50